divendres 18 2011

Coca de verdures al vapor i llagostins

No tinc clar el concepte de coca de recapte, ni si en el que he fet, podria portar aquest nom; per aquest motiu li he posat el títol que veieu a dalt.

Ingredients:

1/2 kg de mongetes tendres (potser en fareu servir 12-15 peces si són grans)
1 manat d’espàrrecs verds
1 ceba
2 pebrots vermells
Formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal
1 tomàquet madur
1 base de pizza Buitoni finíssima

 
Aquest plat el podeu fet en dos temps: el dia abans podeu fer les pebrots escalivats al forn i els llagostins a la planxa, (no llenceu el suc del pebrot escalivat) després un cop fred,  podeu posar-ho a la nevera.




Elaboració:

Quan vulgueu preparar  la coca el primer que heu de fer és preescalfar el fon a 180º. Mentrestant agafeu les mongetes i els espàrrecs al vapor i passeu-los per la planxa durant uns minuts (veieu fotografies). Reserveu

Agafeu els llagostins (que ja tindreu pelats) i partiu-los per la meitat.
Trinxeu o tritureu el tomàquet madur.

Estireu la massa de pizza (deixant-la a sobre del mateix paper de forn que porta) i pinteu-la amb el tomàquet trinxat. Aneu afegint al damunt els ingredients col·locats al vostre gust.

Feu una barreja d’oli d’oliva, sal, pebre negre i una mica de suc dels pebrots escalivats.

Quan ja la tingueu tota muntada, l'amaniu amb  l'oli que heu preparat, per últim, afegiu el formatge ratllat i enforneu.
 
És un plat deliciós i cruixent, a més podeu fer participar als nens en l’elaboració i així els acostumeu a  menjar verdures poc elaborades.
Les verdures cuites al vapor, conserven tota la seva essència.

Espero que us agradi!


PD: amb aquesta recepta i seguint la recomanació de l'Eri, presento la coca al bloc Memòries d'una cuinera que és una iniciativa dels blocs Amb idees a la llengua, Coses de Llàbiro i el Món de juju
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...