divendres 16 2011

Espinacs a la catalana sobre cresta cruixent

Avui m’he posat a la cuina a fer proves amb la massa de crestes. He fet diverses formes que entre avui i demà aniré penjant. La massa es comprada però tinc ganes de fer-ho amb una meva. Crec que el resultat és farà notar.


Ingredients per a dues persones

300g d’espinacs nets
1 grapat de panses
1 grapat de pinyons
1 gra d’all
1 cebeta petita
Oli d’oliva verge
Sal
1 paquet de crestes
Formatge ratllat
Un grapat de sèsam torrat

Elaboració

Bulliu els espinacs nets durant 5-6 minuts amb poca aigua i un polsim de sal. Un cop cuits deixeu-los escórrer en un colador tot prement-los amb una forquilla. Quan estiguin freds trinxeu-los bé amb un ganivet. Reserveu
Poseu un bon raig d’oli en una paella i tireu l’all amb pell i la ceba tallada fineta. Deixeu a foc lent que l’oli es perfumi amb l’all i vigileu que la ceba no agafi color (si preferiu ara podeu retirar l’all). Quan la ceba estigui cuita tireu les panses, doneu un parell de voltes i, afegiu els pinyons i els espinacs. Un parell de voltes ben donades i ja estan els espinacs a la catalana.

Ara, prepareu les crestes cruixents

Preescalfeu el forn a 200ºC
Poseu paper de forn en una safata de forn i repartiu les crestes al vostre gust (podeu deixar-ne de rodones o en podeu fer de rectangulars, romboides...). Abans de posar al forn punxeu-les amb una forquilla i coeu-les (van molt ràpides a coure, potser 5 minuts o menys). Un cop cuites retireu-les.
Repartiu els espinacs per a sobre. També podeu posar-hi un boci de formatge ratllat i un polsim de sèsam. Alerta al gratinar el formatge! 
És poden cremar les puntes de les crestes si no ho tapeu una mica.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...