dimarts 25 2011

Moniatos farcits sense carn

Volia posar-vos una frase feta sobre els moniatos, que havia sentit a dir de petita però, ho he consultat al paremiòleg Víctor Pamies i no la té comptablilitzada.  Aquesta que us deixo també m’ha semblat adient:

De llegums i de moniatos, no te'n fies, que fan flatos

Ingredients per a dues persones

2 moniatos mitjans
1 albergínia petita
1 ceba de figueres mitjana
15 xampinyons grans
1 manat de julivert
1 rajolinet de vi blanc
1 rajolí de crema de llet
1 gra d'all (opcional) o un polsim de nou moscada
Formatge ratllat
Sal, oli d’oliva i pebre negre

Elaboració

Bulliu amb aigua i sal els moniatos sencers. Un cop cuits escorreu i reserveu perquè es refredin.
Talleu a làmines els xampinyons.
També talleu ben petita l’albergínia i la ceba i fregiu a font lent amb un bon raig d’oli d’oliva, quan veieu que gairebé està, afegiu els xampinyons amb una mica de vi blanc i el trinxat de julivert. Deixeu coure a poc a poc i abans de retirar afegiu una mica de crema de llet calenta.

Partiu en dos els moniatos bullits i freds, i buideu el seu interior. Farciu-los i gratineu-los amb el preparat i amb formatge ratllat.

* L'interior dels moniatos que he retirat els he unit a un puré de verdures que estava preparant.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...