divendres 14 2011

Niu de moniato i ou dur


Em plau participar de nou a la convocatòria de la Recepta del 15.

Avui us faig un “dosxun” perquè ahir la nostra companya Susanna del bloc En Roc a la cuina, ens explicava que el 14 d'octubre és el Dia Mundial de l’ou i, ens demanava si volíem sortir avui amb un apunt preparat amb aquest aliment.
El plat l’he fet en dues versions: la infantil i l’adulta.

Ingredients per a dues persones

4 moniatos mitjans
2 ous
Sal, oli d’oliva
Un grapat de julivert fresc
1 tomàquet d’amanir
1 tall de codonyat
1 boci de pebrot vermell

Preparació

Poseu a bullir amb aigua i sal, dos moniatos pelats.
Bulliu els ous, deixeu refredar i peleu.
Talleu els altres dos moniatos a tires molt primetes (tipus palla) i fregiu-los en oli d’oliva ben calent.
Agafeu les fulles del julivert i piqueu-les amb una mà de morter i afegiu oli d’oliva. Coleu i reserveu tot.
Quan tingueu cuit el moniato bullit, aixafeu-lo amb una forquilla i fent un pilonet doneu-li forma rodona (veieu fotografia).
Pel muntatge del plat infantil, primer feu la decoració de l’arbre: la forma del tronc amb el codony, després feu les fulles amb el trinxat de julivert i doneu el toc amb el pebrot vermell , llavors col·loqueu el puré de moniato i decoreu-lo al vostre gust amb l’ou tallat per a sobre i els encenalls de moniato fregit pels costats.
Deixeu una mica d’ou esmicolat per fer el terra. Tireu una mica d’oli de julivert per a sobre i un polsim de sal.
Pel muntatge del plat adult feu només el niu i decoreu amb uns talls de tomàquet d’amanir i un bon raig d’oli de julivert per a sobre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...