dijous 08 2012

Mandonguilles de sípia


Permeteu-me avui una petita reflexió que he fet sobre la cuina i les seves aplicacions per apaivagar el dolor.

Caminar pel camí de la vida convivint amb el dolor no és gens senzill, però es fa més suportable quan enmig d'aquesta via s'hi troba una parada, per petita que sigui. D'aquestes parades n'hi ha moltes, però s'han de cercar i cadascú escull la seva a través de les seves aficions (escriptura, pintura, costura, fotografia, cuina, pastisseria...). I no t'hi pots aturar de qualsevol manera, sinó que cal fer-ho apassionadament per tal que l'afició sigui més forta que el dolor.

Sóc blocaire des del 2008 però des que l'Àngels del bloc  La cuina de l'Àngels  em va fer entrar en aquest món màgic dels fogons,  res no té el mateix gust, ni el mateix color. Per aquesta experiència tan particular i per la d'altres persones que també la comparteixen, us diré que m'agrada fer voluntariat, junt amb en Narcís a la Fundació Jardí de Santa Susanna, on l'incasable cuiner Joan Dalmau i els seus col·laboradors hi posen molt més que un gra de sorra, organitzant i fent tallers de cuina o pastisseria. 

Moments o parades que, en definitiva, ajuden a endolcir-nos el camí.

Ara ja, les mandonguilles senzilles de sípia

Ingredients per a dues persones
1 sípia mitjana fresca
2 tomàquets madurs
1 llesca de pa de pagès del dia abans
Una mica de llet
1/2 porro
1 ou de gallines campestres
Oli d'oliva verge
Sal i pebre al vostre gust
Farina de cigrons ecològica
1 cullerada de farina d'ametlla
Panses o prunes opcionals
1 gra d'all trinxat també opcional

Elaboració
Talleu a rodanxes el porro i trinxeu els tomàquets
Remulleu amb llet ecològica la llesca de pa
Poseu a bullir la sípia neta i tallada amb aigua i sal. 
Poseu un raig d'oli d'oliva en una cassola. Daureu el porro i guardeu-ne un parell de cullerades soperes a part. Afegiu el tomàquet i quan estigui sofregit i tingueu la sípia cuita tireu-hi el brou.
Quan estigui cuita la sípia, trinxeu-la a la batedora amb  la llesca de pa escorreguda i les cullerades de porro fins a fer una pasta.
En un plat, barregeu aquesta pasta amb l'ou i una o dues cullerades de farina d'ametlla. Feu les mandonguilles, passeu-les per farina de cigrons i poseu-les directament sense fregir al tomàquet i el brou que ja teniu al foc.
Deixeu fer la xup-xup, rectifiqueu de sal i llestos!

Aquest plat l'incloc a l'apartat de cuina delicada
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...