dimarts 12 2012

Magdalenes amb farina d'arròs, nous i xocolata



Vaig fer aquestes magdalenes amb farina d'arròs, expressament per la meva companya de feina Conxi, pèrquè en l'actualitat no pot menjar blat.

Després del resultat esponjós del pa de pessic elaborat amb aquesta farina, que vaig fer ja fa temps i que podeu veure aquí,  m'he decidit a preparar magdalenes. Han sortit també molt esponjoses. 

Cada cop més, la meva cuina, s'omple d'altres farines. La d'arròs de moment, m'està donant  bons resultats tant en l'elaboració de plats culinaris, com a la pastisseria. Molt aviat veureu elaboracions amb farina d'espelta. 
Com veureu segueixo amb les magdalenes de l'Eva Arguiñano que porten oli d'oliva. A casa les feiem també amb aquestes proporcion de farina i sucre però sempre amb mantega, que també surten boníssimes.

Ingredients
2 ous grans
125g de sucre
125g de farina
1/4 de litre d'oli d'oliva
Ratlladura de llimona
1 sobre d'impulsor
Motlles de magdalena
Una màniga pastissera
Un grapat de perles de xocolata
Un grapat de nous trinxades (jo ho he fet amb la mà de morter)

Elaboració

Preescalfeu el forn a 180ºC

Poseu els ous i el sucre al bol de la batedora de baretes. Munteu i afegiu la ratlladura de llimona, remeneu. A mà afegiu la farina amb el llevat i per últim l'oli d'oliva fins que quedi tot ben incorporat.

Poseu la massa a la màniga i ompliu els motlles fins uns 3/4. Poseu al mig de cadascuna unes perles de xocolata i una mica de nous trinxades. Enforneu entre 15-18 minuts (feu la prova de l'escuradents).

El secret per aconseguir una massa esponjosa és la manera de barrejar la farina amb els altres ingredients. Remeneu suaument i amb moviments de dalt a baix. Sense batre.

Segons la mida del motlle surten unes 12 magdalenes.

Proper taller: mousse
16 de juny de 2012 a l'Associació Jardí de Caldes de Montbui (costat bus Sagalés)
Elaboració de mousse de xocolata i altres
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...