dimarts 31 2012

"Roscos"



Feia molt temps que tenia ganes de participar en algunes de les propostes de Hecho en mi cocina però sempre feia tard. 
Quan vaig veure la proposta de l'Hemc 58, que va preparar Mr Cuuking!, vaig pensar que no hi podia faltar i, gràcies a la seva amabilitat, m'hi he enganxat pels pèls!

No és el primer cop que parlo dels "roscos" que la meva iaia d'Almeria va deixar-nos en herència i és per això que aprofito aquesta oportunitat per agrair-li. Em recorden moments molt i molt especials.

Ingredients:
450  kg de farina
7 cullerades d’oli d’oliva
7 cullerades de sucre
7 cullerades de llet
Ratlladura de llimona
1 ou
1 polsim de bicarbonat

Preparació
Fregiu l’oli en una paella; just quan s’hagi escalfat, el traieu del foc i el deixeu refredar
Garbelleu la farina i prepareu-la en forma de bolcà. Al mig poseu l’ou i el sucre perquè es vagi barrejant, després aneu incorporant ben a poc a poc, l’oli, el polsim de bicarbonat, la llet, la ratlladura de llimona i l’últim la farina. Ho aneu pastant fins a fer-ne una pasta homogènia.
Aneu agafant petites porcions de pasta per fer-ne bastonets de la mida d’un dit de gruix que, un cop fets, aixafareu amb un dit sobre la taula per deixar-los com una cinta. Llavors, els doblegareu pel mig i els donareu forma de llaç. Els anireu col·locant en una safata. Quan els tingueu fets, prepareu una paella amb l’oli suficientment abundant per fregir-los sense cremar-los. Han de quedar daurats per fora, però esponjosos per dins. 
Quan els tireu a l’oli calent, cauen al fons i quan gairebé estan cuits suren. Deixeu-los sobre una safata amb paper absorbent i empolvoreu amb sucre llustre (opcional). 
Si voleu veure el pas a pas visiteu aquest enllaç d'aquí
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...