dissabte 04 2012

Macarrons amb tomàquet



Avui hem gaudit al màxim. Al matí hem tingut el privilegi d'anar a buscar verdures ecològiques a l'Hort ecològic Vilanova i escollir sobre la mata, cosa que m'encanta!  Aquesta setmana hem comprat uns tomàquets preciosos, d'aquells que fan una olor exquisida , també pebrots, bledes, albergínies, enciams... Ah! I uns ous ecològics realment frescos, d'aquells que tenen la clara totalment enganxada al rovell.

Ara, com si d'un duel de l'oest es tractés, passo a detallar el plat que he elaborat per a la Neus, la meva companya de feina, que divendres em va reptar a fer macarrons amb el robot de cuina Thermomix...
Neus, l'apunt d'avui va per a tu, espero que t'agradi!

Ingredients per a 2 persones (dues racions complertes)
125g de formatge ratllat
120g de ceba
4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
400g de tomàquet
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta d'orenga
425g d'aigua
250g de macarrons

Elaboració per passos amb el robot
-Si no heu comprat el tomàquet natural triturat, primer l'haureu de triturar i podeu fer-ho programant 15 segons a velocitat 5.
-Si voleu ratllar-vos el formatge programeu 10 segons  a velocitat 10. 
1.  Peleu i talleu la ceba en quatres trossos i introduïu-la al vas de l'aparell. Programeu 4 segons velocitat 4.
2.  Ara poseu l'accessori papallona a sobre les ganivetes i afegiu l'oli. Programeu 7 minuts, a temperatura Varoma i velocitat 1.
3. Incorporeu el tomàquet triturat junt amb l'orenga i la sal per fer el sofregit. Programeu 13 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1
4. Afegiu l'aigua pel forat i programeu 7 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1
5. Quan la màquina us avisi incorporeu el macarrons i programeu el temps que indiqui el fabricant de la pasta, en el meu cas el fabricant recomana 9 minuts però a nosaltres ens agrada una mica més i ho he fet a 12 i molt important prémer el botó de gir a l'esquerra, velocitat 1.

Voilà! Plat a taula amb un grapadet de formatge ratllat per a sobre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...