diumenge 16 2012

Bescuit de farina d'arròs banyat amb xocolata negra

Aquí la meva aportació mensual a la Recepta del 15, que enguany va de xocolata!!!!


Ingredients pel bescuit
4 ous ecològics o de codi 1
1 iogurt natural
1 polsim de ratlladura de llimona
240gr de sucre morè
120gr d'oli d'oliva suau
300gr de farina d'arròs ecològica
1 sobre d'impulsor
1 pot de melmelada d'albercoc

Ingredients per fer el bany de xocolata
180gr de nata de muntar
180gr de xocolata al 70%
1 culleradeta de mantega
4 gotes d'extracte de vainilla.
1 pessic de sal

Elaboració del bescuit amb Thermomix
Preescalfeu el forn a 180º
Prepareu el motlle i com sempre, untant-lo amb mantega i farina.
Poseu els ingredients al got de la Thermomix deixant la farina i el llevat pel final (que haureu barrejat abans).
Programeu 20 segons a velocitat 5
Aboqueu la massa a la safata que teniu preparada i enforneu una mitja hora però com sempre vigileu el forn i feu la prova de d'escuradents.

Elaboració del bescuit a la manera tradicional
 En un bol barregeu els ingredients a mà i quan tireu la farina i el llevat feu a poc a poc i remaneu en moviments suaus i de baix a dalt. En aquest cas, a mi, m'agrada garvellar la farina per tal de que espongi més.
Deixeu refredar.
Mentrestant es refreda prepareu la xocolata. En un pot al foc porteu a ebullició la nata, les gotes de vainilla i el pessic de sal. Quan arrenqui el bull tireu-la al bol que hi teniu la xocolata i la mantega i remeneu fins que us quedi fina.
Partiu per la meitat el bescuit i farcint-lo de melmelada. Feu les porcions quadrades, decoreu el plat i banyeu el bescuit amb la xocolata.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...