dissabte 30 2013

Tiramisú amb malta i sense ous




No feia ni menjava Tiramisú perquè no volia cafè i de cop l'altre dia se'm va passar pel cap fer-ho amb aigua de malta. També crec que és ideal per la mainada!

Ingredients:
Malta
Formatge Mascarpone
Sucre de canya
Xocolata en pols
Suc d'una llimona escorreguda i colada
Gotes de rom (opcional)
Safata petita de vidre (o altre)

Per fer l'aigua de malta:
1. Tritureu més la malta a la Thermomix (si cal), perquè us quedi més fina (la meva era poc picada). Deixeu-la a la textura del cafè.
2. Poseu l'aigua en un pot al foc, quan comenci a bullir afegiu la malta i coleu amb un sedàs de roba. Deixeu refredar i reserveu. O, per fer-ho encara més senzil podeu comprar-la soluble i només us caldrà dissoldre-la a l'aigua freda sense cap problema.
3. Poseu el suc de llimona i el sucre en el bol del robot de cuina. Programeu 30 segons a velocitat 4.
4. Afegiu el mascarpone, la llet i les gotes de rom. Programeu durant 1 minut a velocitat 4.
5. Poseu la malta en un plat fons. Suqueu els melindros i escorreu una mica abans de col·locar-los al fons d'una petita safata, tot seguit escampeu-hi una capa de mascarpone i empolvoreu de cacau. Torneu a sucar més melindros i poseu a sobre. Cobriu de nou amb mascarpone. Acabeu amb mascarpone i l'últim polvorejat de cacau feu-lo abans de servir o s'humitejarà.
6. Aquest postra l'heu de deixar reposar a la nevera i queda molt bé d'un dia per l'altre.

Si sou aficionats/des al robot de cuina Thermomix podeu seguir-nos al grup de thermoapassionats a facebook

Espero que us agradi!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...