diumenge 28 2013

Canelons de pollastre




Entre pots de pintura, olors de bon menjar i la cançó Viure de Joan Isaac acaronant els sentits, he deixat fluir aquest preciós matí de diumenge. 

L'aigua de la pluja ha estat companya inseparable dels pinzells que han fet ballar la mà al so de les seves gotes. A estones a ulls tancats escoltant el suau brunzir del robot a la cuina i la preciosa cançó de Joan Isaac.

Com veureu el resultat ha estat una pintura improvisada sobre una caixa buida de maduixots i l'elaboració de canelons per a congelar. 

Tota una delícia matinera d'un dia viu de primavera.

Ingredients:
1 tomàquet gros pelat
1 pit i 2 cuixes grans de pollastre de pagès (desossades i tallades  a daus)
3 ous durs
1 ceba grossa de figueres
1 pastanaga
1 porro
1 cullerada de farina eco
50g d'oli d'oliva
1 i 1/2 got de brou vegetal
2 dits de brandi
Sal i pebre a gust (sigueu generosos amb el pebre)
25 plaques de canelons precuinats ecològics (no vull fer propaganda de la marca, si algú li interessa saber-ho que m'escrigui i li diré)
Un bocí de mantega per untar

Elaboració
Poseu una safata fonda amb aigua calenta i introduïu les plaques de canelons. Reserveu
1. Netegeu i peleu les verdures. Poseu-les partides en dos o quatre trossos al bol del robot de cuina Thermomix. Programeu durant 3-5 segons a velocitat 5.
2. Abaixeu amb l'espàtula el que s'hagi adherit a les parets i afegiu l'oli 1/2 got de brou. Programeu durant 10 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
3. Col·loqueu la papallona i afegiu el pollastre salpebrat, el got de brou i el dit de brandi . Programeu durant 30 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
4. Passat aquest temps si ho veieu massa clar hi podeu afegir una cullerada de farina. Si ho feu programeu dos minuts més.
5. Retireu la papallona, afegiu els ous durs pelats i deixeu baixar una mica la temperatura abans de que ho trinxeu al vostre gust (hi ha qui li agrada més trinxat i altres menys...)
6. Aboqueu la massa en una bol gran, tasteu per si voleu rectificar de sal i pebre o afegiu una mica de llet per amorosir si us cal (us ho deixo al vostre criteri).
7. Ompliu amb la massa una màniga pastissera.
8. Esteneu les plaques de canelons sobre un drap de cotó blanc i farciu-los.
8. Distribuïu-los en una safata untada de mantega.
8. Prepareu una salsa beixamel i cobriu-los. Empolvoreu amb formatge parmesà i gratineu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...